Tuomiokirkkoseurakunta

Perustietoa Turun tuomiokirkkoseurakunnasta

Tuomiokirkkoseurakunta on Turun emäseurakunta ja se jatkaa 1200-luvulla perustetun seurakunnan perinteitä. Nykymuodossaan se on toiminut vuoden 1921 seurakuntajaosta lähtien. Silloin siitä erotettiin Martin ja Mikaelin seurakunnat sekä ruotsinkielinen seurakunta.  Vuonna 1963 lähinnä Tuomiokirkkoseurakunnan alueista erotettiin uusi seurakunta, Henrikinseurakunta. Seurakunta on keskustan ruutukaava-aluetta. 

Seurakunnan kirkkona toimii Suomen arvokkain kirkkorakennus Turun tuomiokirkko. Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 13 445. Kirkkoherrana toimii tuomiorovasti Heimo Rinne.

Ehdokkaat

Ruth Aspelund 2 | 86

Apteekkari, harrastuksena musiikki ja vapaaehtoistyö musiikkiluokkien ja apteekkimuseon piirissä. Yli 10 vuotta jäsenenä musiikkiluokkien toimikunnassa.

"Minun seurakuntani on tuttu ja turvallinen elämän ilossa ja surussa."

Kimmo Kronström 3 | 87

Suntio, jolla alunperin metallialan koulutus, toiminut varastomiehenä ja isänsä omaishoitajana, ylioppilas, jolla historian opintoja avoimessa korkeakoulussa. Harrastuksena hyötyliikunta, teatteri, elokuvat, seurakunnan puolella sinkkutoiminta ja diakoniatyö. 

"Minun seurakunnassani toteutuu Matt 22:39 Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."

Erkki Mäki-Laurila 4 | 88

Tuotantotyöntekijä, seurakuntaneuvoston varajäsen, harrastuksena jalkapallo, penkkiurheilu ja lautapelit. 

"Minun seurakuntani on avarakatseinen ja aidosti välittävä."

Lauri Palmunen 5 | 89

Varsinais-Suomen maakuntahallinnon virkamies, seurakuntaneuvoston jäsen. Harrastuksena luonto, visailut ja penkkiurheilu. Lauri -vaarilla on kuusi lastenlasta.

"Minun seurakuntani, Turun tuomiokirkkoseurakunta on arvokkaitten tilaisuuksien järjestäjä ja tapahtumapaikka, mutta myös keskikaupungin turkulaisten oma yhteisö. - Seurakunnallani on kaksoisrooli." 

Helvi Pulla 6 | 90

Diakoni, ranskalaisen protestanttisen diakonissayhteisön sisar, tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoistyöntekijä. Turun Ranska -seuran hallituksen jäsen.

"Minun seurakuntani on diakoninen ja ekumeeninen."

Anna Sirkiä 7 | 91

Muusikko-opiskelija (klassinen laulu) ja valtiotieteen yo, jolle rakkaita harrastuksia ovat poliittinen vaikuttaminen, käsityöt ja lukeminen.

"Minun seurakuntani on avoin kaikille, erilaisille ihmisille taustasta riippumatta."

Kristian Willis 8 | 92

26-vuotias teologian opiskelija Suomen Turusta, joka pitää tärkeänä kansankirkollisuutta, kirkon yhteiskunnallista vastuuta ja yksilön kohtaamista.  

"Minun seurakuntani on ihmistä ymmärtävä ja Jumalan rakkautta välittävä."