Mikaelinseurakunta

Perustietoa Mikaelinseurakunnasta

Mikaelinseurakunta  perustettiin vuoden 1921 seurakuntajaossa. Silloin Turun tuomiokirkkoseurakunnasta erotettiin Mikaelin ja Martin seurakunnat sekä ruotsalainen seurakunta. Seurakuntaan kuuluu suuri osa läntistä ja luoteista Turkua, Mikaelinkirkon ympäristö sekä läntiset lähiöt kuten Suikkila, Härkämäki, Pansio ja Perno. Myös Ruissalon saari kuuluu seurakuntaan.

Lars Sonckin suunnittelema, vuonna 1905 valmistunut Mikaelinkirkko on Turun suurin kirkko. Istumapaikkoja on 1250. Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 20 805. Kirkkoherrana toimii Jouni Lehikoinen.

Riitta Aaltonen 3 | 71

Yrittäjä, kirjanpitäjä, jonka perheessä mies ja kaksi kissaa, harrastuksena yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta. Toivoo seurakunnalta jatkuvuutta ja diakoniatyön turvaamista ja että seurakunta on kaikkien ihmisten tavoitettavissa.

"Minun seurakuntano on kirkko keskellä kylää, avoinna kaikille."

Timo Bly 4 | 72

Opettaja, eläkeläinen, yrittäjä. Harrastuksena kuorolaulu ja kahvilakioskin pito Ruissalon kävelytiellä.

"Minun seurakuntani on Kristuksen kirkko."

Päivi Eskola 5 | 73

VTK, vaihtoehtohoitaja, gemmologi. Yhdistysaktiivi, joka elänyt vuosia Israelissa ja muuallakin rapakon takana. Kolmen pojan äiti ja kolmen pojanpojan isoäiti, miniöihinsä tyytyväinen anoppi.

"Minun seurakuntani on koti, paikka jossa ihmiset kohtaavat rakastavan ja suvaitsevaisen Jumalan kämmenellä."

Eija Hallikainen 6 | 74

Eläkeläinen, vapaaehtoistyötä tekevä seurakunta-aktiivi, jolle työ seurakunassa on kaikki kaikessa. Kolmen aikuisen lapsen äiti.

"Minun seurakuntani on solujen ja raamattupiirien seurakunta. Mikaelin seurakunta on minun seurkauntani."

Lottamari Joulas 7 | 75

Lähetyssihteeri, teologian opiskelija, mielenterveyspotilaiden tukihenkilö, joka vapaa-aikanaan kuuntelee musiikkia ja lukee tietokirjoja.

"Minun seurakuntani on perhe, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Perhettä johtaa rakastava Jumala, joka antaa meille tilaa kasvaa ja terveet rajat."

Anna Lintunen 8 | 76

Portsassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka työkseen tutkii puita Helsingin yliopistossa, metsätieteiden tohtori, seurakunnassa korostaa diakoniatyön merkitystä, joka tuttua diakoniatyön toimintaryhmän puheenjohtajana.

"Minun seurakuntani on lähellä ja avoin kaikille."

Teemu Maisila 9 | 77

Tuotantoinsinööri, työnjohtotehtävissä teollisuudessa. Harrastuksina metsästys ja kalastus, ulkoilu ja salibandy.

"Minun seurakuntani on ihmisläheinen ja aktiivinen. Sellainen kuin Mikaeli on."

Kari Mäenpää 10 | 78

Koulutussuunnittelija, aikuiskoulutusen opettaja. Monessa mukana - jakamassa ruokakasseja, järjestämässä työttömien jouluruokailua ja välillä opettamassakin. Haluaa olla Sanan tekijä, ei vain sen puhuja. Läheisiä he joilla ei mene hyvin.

"Minun seurakunnassani tulet autetuksi, jotta jonain päivänä voit itse auttaa. Se on Raamatun Sanassa pysyvä, jossa heikko saa avun ja vahva voi nousta auttamaan muita."

Tapani Mäenpää 11 | 79

Autonkuljettaja, eläkkeellä. Sunnuntaisin kirkossa ja viikolla kahdessa raamattupiirissä käyvä aktiiviseurakuntalainen. Harrastaa pyöräilyä, sauvakävelyä ja kuntosalilla käyntiä.

"Minun seurakuntani on Raamatun sanassa pysyvä julistuksen kirkko."

Hanna-Maija Mäki-Laurila 12 | 80

Kirjanpitäjä, jonka harrastuksena on laulaminen Mikaelin srk:n Yleinen äänioikeus -kuorossa sekä lavatanssit. Kokee tärkeiksi nuorten asiat, nuoret ovat tulevaisuuden voimavara.

"Minun seurakuntani on avoin myös erilaisuudelle. Se on lämmin ja ottaa avosylin vastaan jokaisen."

Satu Orvasto 13 | 81

Palveluohjaaja, isoskoulutuksesta lähtien seurakunnan vapaaehtoistyössä. Toivoo jonakin päivänä tekevänsä lähetystyötä maailmalla. Harrastuksena kieltenopiskelu (espanja, viro), lukeminen, leipominen ja rock -keikkojen pääsylippujen keräily. Gospelbändisuosikki NMB.

"Minun seurakuntani on monenlaisten ihmisten tarpeisiin vastaava."

Matti Pennanen 14 | 82

Diakoni, lähimmäistyössä mukana oleva Lapin kävijä, jonka uusi intohimo on Etiopia, siellä kuurojen koulu Hosainassa ja kummipoika Matias Addis Abebassa. Kristillistä ilosanomaa kirkkonäytelmienkin kautta eteenpäin vievä seurakunta-aktiivi.

"Minun seurakuntani on Taivaalisen Isän syli, jossa jokaisella meistä on runsaasti tilaa elää ja olla, eikä ole ollenkaan ahdasta."

Carita Sankamo 15 | 83

Tradenomi, vaimo, kolmen lapsen äiti, synt.1984. Sivutoiminen tilitoimistoyrittäjä, joka harrastaa oman pihan kunnostusta ja käsitöitä.

"Minun seurakuntani on on aktiivinen ja lämminhenkinen"

Ruut Suomela 16 | 84

Kuvateksti

Palveluneuvoja ikäihmisten tuki- ja kohtaamispaikassa, haluaa olla mukana srk:n päätöksenteossa tavallisena seurakuntalaisena, mukana Punaisen Ristin ja Exlibris Aboensis ry:n toiminnassa.

"Minun seurakuntani on avoin kaikille ihmisille."

Tuure Tamminen 17 | 85

Yrittäjä, eläkeläinen, seurakunta-aktiivi.

"Minun seurakuntani on Mikaelinseurakunta, joka käy malliksi muillekin."