Martinseurakunta

Perustietoa Martinseurakunnasta

Martinseurakunta perustettiin vuoden 1921 seurakuntajaossa. Silloin Turun tuomiokirkkoseurakunnasta erotettiin Martin ja Mikaelin seurakunnat sekä ruotsalainen seurakunta. Vuonna 1959 seurakuntaan liitettiin Kakskerran seurakunta ja vuonna 1963 seurakunnasta erotettiin Henrikinseurakuntaan Ilpoisten ja Ispoisten  lähiöt.

Monimuotoiseen seurakuntaan kuuluu Martin alue kantakaupungista sekä muun muassa Uittamon ja Majakkarannan lähiöt ja lisäksi Turun saaria: Hirvensalo, Satava ja Kakskerta.

Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 19 287. Kirkkoherrana toimii Tuomo Norvasuo.

Liisa Fredriksson 19 | 58

Musiikkia harrastava äiti, mummo, hammaslääkäri ja puutarhuri.

"Minun seurakuntani on vahva elämän tukijalka, joka kantaa kirkon sanomaa."

Anne Heikell-Laine 20 | 59

Yh-sihteeri, työelämässä, 4 aikuisen lapsen äiti ja 5 lapsenlapsen mamma, ympärillä pyörii Bamsi buldoggi. Hirvensalon omakotiyhdistyksen entinen aktiivi 20 v, johtokunnan jäsen, sihteeri, jäsenkirjuri ja rahastonhoitaja, jonka mielestä pienillä teoilla on suuri merkitys.

"Minun seurakuntani ottaa huomioon kaikenikäiset, se saa mahdollisimman monen mukaan yhteiseen toimintaan."

Mauri Kantola 21 | 60

Junamies, eläkeläinen

Anna-Liisa Kiviö 22 | 61

Äiti, äitipuoli, perhepäivähoitaja, joka harrastaa luonnossa liikkumista ja talviuintia. Mukana lasten harrastusten tukijoukoissa yleisurheilussa ja partiossa. Mukana srk:n vapaaehtoistyössä, diakoniatyön johtokunnan ja seurakuntaneuvoston jäsen.

"Minun seurakuntani on läsnä ihmisten elämässä."

Siiri Leppäjoki 23 | 62

Suomen kielen opiskelija, naimisissa, kaksi lasta ja kaksi kummilasta. Koti Martissa. Harrastuksena kuntoliikunta ja lukeminen. Seurakuntavaaleissa lapsiperheiden ja suvaitsevaisuuden puolesta puhuja.

"Minun seurakuntani on ihmistä lähellä, meitä kaikkia varten."

Jarmo Lindqvist 24 | 63

Vartija Uittamolta, avioliitossa oleva isä, joka harrastaa VPK-toimintaa, kissanäyttelyjä ja uintia. Motto: Kohti uusia seikkailuja pilke silmäkulmassa.

"Minun seurakuntani on ajatteleva."

Heikki Muurinen 25 | -

Yrittäjä, maanviljelijä, yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, mukana järjestötyössä ja kirkon vapaaehtoistyössä.

"Minun seurakuntani on Martinseurakunta, jota haluan jatkossakin olla yhdessä muiden kanssa rakentamssa."

Seppo Muurinen - | 64

Yrittäjä ja leirikeskusisäntä. 54-v, naimisissa ja neljän lapsen isä, jonka elämässä järjestötoiminta ja kirkon vapaaehtoistyö ovat tärkeällä sijalla. Tärkeitä ovat myös luonto ja luontoarvot.

"Minun seurakuntani edistää oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa sekä tuo tarkoitusta yksinäisille ja lohtua apua tarvitseville."

Tuomo Pelander 26 | 65

Aulaisäntä, eläkeläinen srk:n toimista, mutta edelleen seurakunnan jokapaikan höylä, mukana vapaaehtoistyössä, vetää ukkopiiriä vanhainkodissa ja toimii MLL:n tukihenkilönä, jäsen diakonian johtokunnassa. Neljän naisen mies (vaimo ja kolme aikuista tytärtä).

"Minun seurakuntani on paikka, jossa toimiessani saan voimia ja voin toteuttaa lähimmäisen rakkautta."

Petri Siren 27 | 66

Kauppatieteiden maisteri, mukana kansainvälisessä kristillisessä työssä (CBMC, Cursillo), pyhiinvaeltaja, mukana Aboa Cospel -kurossa ja seurakunnan Alfa -toiminnassa.

"Minun seurakuntani on on lähimmäisen rakkauden yhteisö. Siellä voi tutustua uusiin ihmisiin, joille Kristuksen Jeesuksen seuraajina syntyy keskinäinen rakkaus. "

Laura Tikkanen 28 | 67

Filosofian maisteri, opettaja, tekee työtä maahanmuuttajien kotoutumisen ja kulttuurien välisen dialogin edistämiseksi.

"Minun seurakuntani on erilaisten yhteisö."

Marko Viljanen 29 | 68

36-vuotias valtion virkamies, liikennepäivystäjä Liikennevirastossa. Vuoden ikäisen tytön isä. Harrastuksena VPK-toiminta (Kakskerran VPK) ja poliittinen historia.

"Minun seurakuntani on avoin kaikille."

Tuulia Myftari 30 | 69

Teologian maisteri, Martinseurakunnan vapaaehtoistyöntekijä. Harrastuksena viulunsoitto sekä kristillinen mystiikka ja symbolit.

"Minun seurakuntani on rohkeasti luterilainen."

Taisto Penttilä 31 | 70

Yrittäjä, 65-vuotias moniosaaja, joka vapaaehtoistyönä toimii rikosasiain sovittelijana ja yrityskummina.

"Minun seurakunnassani toteutuu Kultainen sääntö: kohtele muita niin kuin toivot tulevasi kohdelluksi."