Maarian seurakunta

Perustietoa Maarian seurakunnasta

Maarian seurakunnan historia juontaa 1200-luvulle Koroisiin. Seurakunnan nimi tulee Koroisten kirkon suojeluspyhimyksestä Neitsyt Mariasta. Nykyinen Maarian kirkko on 1400-luvun puolivälistä. Seurakunnasta on liitetty eri aikoina osia Turkuun ja siitä tuli osa Turun seurakuntayhtymää vuonna 1954. Maarian kunta liitettiin Turkuun vuonna 1967. Seurakunta on alueeltaan laaja ja monimuotoinen, siihen kuuluu maaseutua, omakotialueita, vanhaa kaupunkiasutusta kuten Raunistula ja lähiöitä, suurimpana Runosmäki.

Seurakunnalla on kaksi kirkkoa, Maarian kirkko ja Pallivahan kirkko. Vanhan kirkon vieressä on arvokas pappila puutarhoineen ja piharakennuksineen. Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 28 522. Se on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän suurin seurakunta. Kirkkoherrana toimii Katri Rinne.

Antti Alitalo 17 | 110

Luomuviljelijä ja koneurakoitsija. Yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsen, srk-neuvoston edustaja Pohjois-Maarian alueneuvostossa. Harrastuksena kuorolaulu. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme aikuista lasta sekä kolme lastenlasta.

"Minun seurakuntani on yhteinen, suvaitsevainen ja ihmisläheinen."

Auvo Aro 18 | 111

Metsäinsinööri, kuuluu suuriin ikäluokkiin, puoliso, neljä aikuista lasta, kaksi lastenlasta, belgianpaimenkoira. Harrastuksina vapaaehtoistyö Maarian srk:n piirissä ja järjestötyö.

"Minun seurakuntani on avoin kaikille, jotka pysahtyvät sinne hiljentymään. Seurakunnastani säteilee yhteishenki, joka johtaa hyvän tekemiseen."

Marja Huttunen 19 | 112

Floristi, naimisissa, kolme aikuista lasta, Pohjois-Maarian alueneuvoston jäsen, harrastaa kuorolaulua ja puutarhanhoitoa.

"Minun seurakuntani on lähimmäisestä välittävä ja suvaitsevainen."

Riitta Karjalainen 20 | 113

Vanhuskeskuksen johtaja Mäntyrinteen vanhainkodissa,THM, sairaanhoitaja, seurakuntaneuvoston jäsen, kotona puoliso ja 12-vuotias Waltteri.

"Minun seurakuntani on mukana kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten arjessa. Se on kaupungin ja järjestökentän kanssa tehtävän vapaaehtoistyön tärkeä osapuoli."

Pia Kauhanen 21 | 114

Diakonissa-sairaanhoitaja, 48 v, ulkoilee mielellään koirien ja kissojen kanssa. Harrastaa myös ratsastusta.

"Minun seurakunnassani löytyy jokaiselle oma paikkansa. Se huolehtii meistä ihan kaikista."

Sanna Laiho 22 | 115

Viittomakielen ohjaaja, 28-vuotias syntyperäinen maarialainen, perheeseen kuuluvat avomies ja 3-vuotias poika. Toiminut seurakunnan piirissä mm. isosena vuodesta 2001.

"Minun seurakuntani on suvaitseva uskon yhteisö. Siellä on tilaa lapsille, nuorille ja perheille."

Tuomas Lenkkeri 23 | 116

Kiinteistönhoitaja ja metsuri, 31-vuotias. Vapaa-ajanharrastukset ovat ulkoilu, metsänhoito, kuntosali ja pyöräily.

"Minun seurakuntani ottaa huomioon jokaisen seurakuntalaisen, nykyisen ja uuden. Muuttuvassa yhteiskunnassa tarpeet ovat erilaiset."

Unelma Nurmela 24 | 117

Hiljattain eläkkeelle jäänyt koulunkäyntiavustaja, harrastaa vapaaehtoistyötä ja sinkkutoimintaa, mukana kuorossa, Kristillisessä työväenyhdistyksessä ja Maarian seurakunnan aluetoimikunnassa.

"Minun seurakuntani on rakkauden yhteisö, jonka ei tarvitse hyväksyä kaikkea. Sanassa pysyvä."

Irja Pulli 25 | 118

Perushoitaja, eläkkeellä, lastenlasten harrastuksissa tukena oleva mummu. Jäsen Maarian srk:n aluetoimikunnassa.

"Minun seurakunnassani voi viihtyä ihmisten seurassa ja uskoa rakkauden voimaan."

Marjo Raittinen 26 | 119

Päivähoitotyöntekijä, työskentelee lasten ja nuorten parissa. Harrastaa kuntoilua, metsässä liikkumista, marjastusta ja käsitöitä.

"Minun seurakuntani on kaikille tärkeä kasvattaja, erityisen tärkeällä sijalla ovat rippikoulu ja leirityö."

Eevi Raunio 27 | 120

Maalarimestari, joka mukana srk:n luottamustoimissa. Siviilisäädyltään leski, myös äiti ja mummo, jolla kaksi aikuista tytärtä ja kolme lastenlasta. Harrastaa syvänvedenjumppaa, muuta liikuntaa ja maalausneuvontaa mukaan lukien shoppailu maali- ja rautakaupoissa.

"Minun seurakuntani tarjoaa kaiken muun hyvän lisäksi toimintakentän vapaaehtoistyölle. Se on myös ystäväpiirin kohtaamispaikka."

Aulis Suominen 28 | 121

Kerhoteknikko. Luonnossa liikkuva järjestömies. Harrastuksena myös perhe ja puutarhanhoito.

"Minun seurakuntani on Turun suurin ja kaunein, Maaria. Asun Runosmäessä."

Topias Tanskanen 29 | 122

22-vuotias teologian yo ja aviomies, harrastuksena capoeira, lukeminen, videopelit ja jääkiekon seuraaminen (NHL, Ilves). Lisää TT:sta  http://aamunvaloa.wordpress.com/seurakuntavaalit

"Minun seurakuntani on syntisten sairaala."