Katariinanseurakunta

Perustietoa Katariinanseurakunnasta

Seurakunta perustettiin vuonna 1991, kun vanha Kaarinan seurakunta jaettiin kahteen osaan, niin että turkulaisesta puolikkaasta tuli Katariinanseurakunta. Alueeseen kuuluu perinteistä kaupunkiasutusta omakotialueita sekä lähiöitä, joista suurin on Varissuo. Seurakunnalla on kaksi kirkkoa, Pyhän Katariinan kirkko, joka oli aiemman vanhan Kaarinan seurakunnan kirkko, sekä Varissuon kirkko.

Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 16 511. Kirkkoherraksi valittiin lokakuussa 2014 Leena Kairavuo.

Sirkka-Liisa Kavén 40 | 84

Terveystieteiden maisteri, osastonhoitaja, joka asuu Varissuolla rivitalon pätkässä, harrastaa puutarhanhoitoa, yhdistystoimintaa ja hyötyliikuntaa.

"Minun seurakuntani on suvaitsevainen, avoin, toimiva yhteisö." "

Olavi Nummela 41 | 85

Elämänkertoja ja historiaa lukeva, klassista musiikkia kuunteleva, kuntoileva (Aarnen talli), naimisissa oleva eläkeläinen, isoisoisä.

"Minun seurakuntani on kuunteleva, omatoimisuutta tukeva, kaikenikäisten uskonnollinen yhteisö."

Matias Ollila 42 | 86

VTM, projektikoordinaattori, jonka harrastukset ovat kuntosali, tietovisailut ja olutseura. Haluaa seurakunnan päätöksentekoon malttia, ei kiihkomieltä ja haluaa olla kirkon toiminnassa ei opin asioista viisaselemassa, vaan "ilon kautta".

"Minun seurakuntani on maltillinen, armorikas ja tavallista seurakuntalaista varten."

Saana Rusi 43 | 87

Osuuskuntasihteeri ja vaihtoehtoisuuden ystävä, viettää aikansa ranskalaisen ja afrikkalaisen kirjallisuuden parissa.

"Minun seurakuntani on kaikille avoin."

Tuija Sievänen 44 | 88

Varissuolla asuva tilastohaastattelija, 51 v., naimisissa, 4 nuoren äiti. Harrastaa yhdistys- ja vapaaehtoistoimintaa sekä liikuntaa vuodenaikojen mukaan. Käy kulttuuri- ja seurakuntatilaisuuksissa.

"Minun seurakuntani on avoin ja armollinen kaikille - ihan kaikille."

Jussi Simola 45 | 89

Tradenomi, paljasjalkainen turkulainen, opiskelija, joka harrastaa kalssisen kitaran soittoa ja yhdistystoimintaa.

"Minun seurakuntani on oikeudenmukainen, armollinen, mutta epäkohtiin puuttuva."