Kaarinan seurakunta

Perustietoa Kaarinan seurakunnasta

Kaarinan seurakunta pohjautuu historialliseen Kaarinan pitäjään, joka suureksi osaksi oli nykyistä Turkua. Vähä-Heikkilä liitettiin Turkuun vuonna 1922. Nummen, Ilpoisten, Peltolan, Uittamon ja Lausteen kylät liitettiin Turkuun vuonna 1939. Suuri osa Kaarinan seurakunnan jäsenistä oli vuoteen 1991 asti turkulaisia. Tammikuussa 1991 Kaarinan seurakunta jaettiin kahdeksi seurakunnaksi Kaarinan ja Turun välistä rajaa myöten. Turun Katariinanseurakunnan kirkoksi tuli entinen Kaarinan kirkko, jota alettiin kutsua Pyhän Katariinan kirkoksi. Hovirinnan seurakuntakeskuksesta tuli tuolloin uusi Kaarinan kirkko.

Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 17 922. Kirkkoherrana toimii Pirjo Vahtola.

Raimo Erkkilä 28 | 62

Rikoskomisario, hallintotieteiden maisteri, 30 vuotta poliisina toiminut turvallisuusalan ammattilainen. Urheilua, erityisesti koripallotuomarointia harrastava perheenisä.

"Minun seurakuntani on kristillinen kasvattaja, jolla on terve suomalainen oikeuskäsitys. Se on lapsia ja nuoria tukeva, heikompia auttava sekä elämänhallintaan ohjaava yhteisö."

Katja Haavisto 29 | 63

VTM, perhekuntoutuskeskuksen johtaja. Harrastuksina moderni tanssi, patikointi, runojen kirjoittaminen ja tietokirjallisuus, mukana vapaaehtoistyössä. Perhe- ja sukulaissuhteiteita arvostava.

"Minun seurakuntani on avarakatseinen ja suvaitsevainen kaikenlaisia ihmisiä kohtaan. Siellä kynnys on matalalla ja sen piirissä käydään avoita arvokeskustelua. Talousviisas ja hallinnoltaan tehokas."

Markku Heimo 30 | 64

Kauppatieteiden maisteri

Martti Holtti 31 | 65

Insinööri

Markku Ilus - | 66

Lääkäri

Ari Malmi 32 | 67

Piirijohtaja yhdessä kirkkomme lähetysjärjestöistä. Harrastuksina lenkkeily ja kuntoilu.

"Minun seurakuntani on hoitava, ulospäin suuntautunut, avoin ja tavoittava yhteisö, jossa jokainen voi löytää paikkansa palvella Jumalaa ja lähimmäisiä."

Riika Patrakka 33 | 68

Perheen äiti, 44-vuotias, jonka aika kuluu perheen kanssa yhdessä puuhaillen. Harrastuksena lenkkeily ja vesijuoksu.

"Minun seurakuntani on kaikkia varten - ja seurakuntani myös tarvitsee kaikkia."

Kalevi Pihlaja 34 | 69

Kuvateksti

Professori, emeritus, takana pitkä ja monipuolinen tieteellinen ura kemistinä, ravinto- ja ympäristökysymysten uranuurtaja. Saa voimaa ystäväpiiristä ja läheisistä.

"Minun seurakuntani on vireä ja kehittyvä."

Tapani Raittila 35 | 70

Insinööri, 56-vuotias, naimisissa oleva kolmen aikuisen lapsen isä, isoisä, töissä määräaikaisesti, aikuisopiskelija. Harrastuksena sähly, futis ja torvisoitto.

"Minun seurakuntani on laaja ja nuorisomyönteinen. Minun ja seurakuntani mielessä Matt. 24:42."

Leena Rantakokko 36 | 71

Biologian ja maantiedon opettaja, pastori. Harrastuksina perheenäidin arkipuuhat, luonnonkukat pihamaalla ja uuden sukupolven lempireseptit kuten tuulihatut keittiössä, sekä retriittityö.

"Minun seurakunnassani ihmiset ovat kaikki parhaassa iässä ja he ovat minulle sydämen asia."

Maritta Ruostela 37 | 72

Perushoitaja

Salla Tikkanen 38 | 73

Tradenomi, toimistosihteeri, jonka perheessä kaksi aikuistuvaa tytärtä ja paljon aikaa vievä kissa. Harrastaa valokuvausta, lukemista, koiran kanssa lenkkeilyä ja uimista luonnonvesissä niin pitkään kuin sielu sietää.

"Minun seurakuntani tarjoaa tukea ja turvaa seurakuntalaisille eri elämäntilanteissa. Se on myös palveleva yhteisö."

Jaakko Uutela 39 | 74

Lähihoitaja

Sirpa Viherkoski - | 75

Yo-merkonomi, jonka mielipuuhaa on lastenlasten hoitaminen.

"Minun seurakuntani on turvallinen ja hoitava."