Henrikinseurakunta

Perustietoa Henrikinseurakunnasta

Seurakunta on perustettu vuonna 1963. Se on muodostettu Tuomiokirkkoseurakunnan, Martinseurakunnan ja Kaarinan seurakunnan alueista. Seurakunnan alueeseen kuuluu useita lähiöitä kuten Kurjenmäki, Luolavuori, Ispoinen, Ilpoinen, Harittu, Peltola, Koivula, Vasaramäki, Lauste, Vaala ja Huhkola. 

Henrikin kirkko valmistui vuonna 1980. Myöhemmin kirkkoa on laajennettu seurakuntatilalla. Ennen kirkon valmistumista jumalanpalvelukset pidettiin Vasaramäen seurakuntatalossa, joka on myöhemmin myyty ulkopuolisille. 

Vuonna 2013 seurakunnan väkimäärä oli 16 239. Kirkkoherrana toimii Heikki Mäntylä. 

EHDOKKAAT

Vesa Jätinvuori 29 | 64

Liikennöitsijä, eläkeläinen, joka edelleen tarvittaessa istuu linja-auton tai kuorma-auton ratin takana. Harrastuksena muun muassa  museomersu.

"Minun seurakuntani on monipuolinen ja toimiva. Henrikin seurakunta vaikuttaa sellaiselta."

Jukka Lindroos 30 | 65

Yrittäjä, DT-teknologian eli ympäristöystävällisen kuivakäymälä- ja kompostoriteknologian uranuurtaja. Harrastuksena ulkoilu ja mökkeily. 

"Minun seurakuntani on perusarvo".

Maarit Murtomaa 31 | 66

FM, perusopetuksen lehtori (äidinkielen ja suomi toisena kielenä -opettaja), kuusihenkisen perheen äiti, aktiivinen seurakuntalainen, toiminut kirkon vapaaehtoistyössä lasten parissa ja naisten pienryhmän vetäjänä.

"Minun seurakuntani on armon valtakunta."


Lars Rantanen 32 | 67

Avustaja ja yrittäjä, jolla monipuolinen koulutus- ja ammattitausta, esiupseerin ja isännöitsijän koulutus, toiminut niin sairaalahallinnossa kuin linja-autonkuljettajanakin. Harrastuksina vapaaehtoistyö, harrastajateatteri (mm srk:n piirissä), mökkeily ja ulkoilu.

"Minun seurakuntani on hiljentymisen ja rauhoittumisen paikka."

Irmeli Vuotila 33 | 68

Avustaja, yhdistysaktiivi, jolla sosiaalista mieltä.

"Minun seurakuntani ottaa huomioon kaikki, ihan kaikki."